Vardagsmat Vegetariskt

Crispy Tofu

Servera dessa små krispiga gobitar med ris och nån söt sås, typ Kung Markattas ananas-mangosås.

Barnvänligt om du utesluter cayennepeppar och koriander.


Ingredienser

  • 1 pkt Tofu naturell
  • 1/2 dl majsmjöl
  • 1/2 tsk cayennepeppar (kan uteslutas)
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk sesamfrö
  • 1/2 dl ströbröd (alt. krossade cornflakes)
  • Jasminris
  • Kung Markatta Ananas-Mangosås eller dyl.
  • Färsk koriander

Gör så här

Koka riset.Pressa vätska ut Tofun ca 30 minuter. Pensla en ugnsform med matfett och sätt ugnen på 200 grader.

Skiva tofun i 1,5 cm tjocka skivor, och sen vidare till trekantiga bitar.

Blanda mjöl, peppar, ingefära och salt. Blanda runt tofubitarna i detta.

Vispa ägget i en skål. Blanda kokosflingor, sesamfrö och ströbröd i en annan skål. Doppa tofun i ägget och sen i kokosmixen.

Grädda i ugnen 20 minuter, vänd dem efter halva tiden.

Servera med ris, sås och toppa med färsk koriander.