Vardagsmat Vegetariskt

Halloumi Garam masala

Recept från Coop. Enkelt, vegetariskt och smarrigt! Byt eventuellt ut riset mot naan.


Ingredienser

  • 2 morötter, grovrivna eller förkokta i små tärningat
  • 1 gul lök, hackad eller i klyftor
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk chiliflakes
  • Neutral olja
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 3 tsk Garam Masala (torr krydda, t.ex. Sankta Maria)
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 800 g kokta svarta bönor (färdigkokta på burk/kartong)
  • 200 g halloumi
  • 1/2 lime, pressad saft
  • Salt & peppar
  • Ris
  • Färsk koriander
  • Rostade cashewnötter

Gör så här

Fräs morötter, lök, vitlök och eventuellt chiliflakes. Alternativt kryddar man själv vid bordet. Tillsätt ingefära, garam Masala och tomatpuré och stek ytterligare några minuter.

(Koka riset)

Tillsätt krossade tomater, vatten, crème fraiche och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda 10 minuter. Häll i bönorna.

Tärna halloumin och stek gyllene innan du blandar den i grytan.

Rosta cashewnötterna. Plocka koriandern. Toppa med dessa innan servering.