Gorgonzola-cheesecake med rödvinssirap
8 små portioner (använd 24 pappersbakformar)
Jag har tyvärr inte hunnit testa denna än 2022-01-19.
Ingredienser
- 8 digestivekex (125g)
- 50 g smält smör
- 100 g philadelphiaost
- 100 g gorgonzola
- 0,5 dl rödvin
- 0,5 dl vit sirap
- Garnera med päron
Gör så här
Blanda rödvin och sirap i en kastrull och koka 2 minuter. Låt svalna.
Krossa kex och mosa med smöret och mixa sen med elektrisk mixer, typ stavmixer. Tryck ut blandningen i tredubbla formar och grädda dem i ugn i 170 grader ca 15 minuter. Låt svalna.
Blanda ostarna till en slät smet som är lika med fyllning. Bred fyllningen över bottnarna och ställ i kylskåp.
Inför servering tar du försiktigt bort pappersformarna och ringlar sirapen över. Dekorera med päron i tunna skivor.