Tagliatelle med palsternacka, pancetta och rosmarine
Enkelt men svingott. Snåla INTE med rosmarine, så blir det bra. I Nyköping introducerade Jonas mig för denna klassiker.
Ingredienser 4 pers
- ca 200-300 g pancetta eller liknande
- ca 4 msk torkad rosmarin
- Olivolja till stekning
- 2 vitlöksklyftor
- 2 palsternackor
- 500 g tagliatelle
- 3 nävar riven parmesan
- salt & nymalen svartpeppar
Gör så här
Strimla palsternackorna med t.ex. en potatisskalar. Uteslut stammen i mitten.
Dela skinka till munsbitar och stek den tillsammans med rosmarin i olja ca 2 minuter i en gryta eller rymlig panna. Lägg i pressad vitlök och palsternacksstrimlorna och fräs lite lagom tills de mjuknat. Salta och peppra.
Koka pastan, och blanda med palsternackorna/skinkan. Släng i en näve riven parmesan och blanda frenetiskt, och spara resterande parmesan till matbordet.