Vegetariskt

Zucchiniplättar

Vad göra med all nyskördad zucchini? Plättar! Tänk rårakor eller raggmunk med touch.

Jag använder riven halloumi eller smulad fetaost, samt blandar ibland i lite riven potatis så barnen ska bli helt nöjda. Löken är viktig, och får gärna bli lätt svedd i kanten. Servera med myntayoghurt eller bara rårörda lingon. Eller varför inte klyftpotatis?


Ingredienser

 • 1,5 kg zucchini
 • 1 tsk salt
 • 5-6 salladslökar
 • 150 g fetaost eller haloumi
 • 2 ägg
 • 1,5 dl vetemjöl
 • Svartpeppar, olja och smör

Myntayoghurt

 • Grekisk yoghurt
 • Torkad mynta
 • Citron
 • Salt

Gör så här

Riv zucchini grovt och salta. Låt vattna ur ca 15 minuter och krama ur resterande vatten med händerna. (Förbered eventuellt klyftpotatis: 225 grader i 20 minuter med olja och örtkryddor). Strimla löken fint. Smula feta eller riv haloumi. Blanda allt till plättarna och stek i smör och olja tills gyllene vackra.

Blanda ihop myntayoghurten.