Vardagsmat

Carbonara korean

Lina introducerade mig för denna twistade klassiker. Bild kommer!


Ingredienser 2 pers

  • 200 g äggnudlar
  • 100 g rökt sidfläsk eller bacon
  • Rapsolja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 1.5 msk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk strösocker
  • Salt och svartpeppar
  • 2 salladslökar
  • 2 tsk rostade sesamfrö
  • 1 rejäl näve parmegiano reggiano

Gör så här

Koka nudlarna al dente, 1 min kortare än angiven koktid.

Skölj nudlarna direkt i kallt vatten, låt rinna av.

Skär fläsket i tärningar och stek knaprigt. Hacka vitlök och låt svettas med fläsket mot slutet.

Vispa ihop ägg, soja, sesamolja, socker, lite salt och peppar.

Strimla salladslök fint.

Lägg nudlarna i pannan med fläsket, blanda runt ett par minuter.

Tillsätt äggblandningen, sesamfrön och blanda runt rejält i den heta pannan.

Strössla över lök och servera pronto med parmegiano Reggiano och mycket svartpeppar.