Dessert Friluftsmat

French Toast med banan och nötkräm

Perfekt till stormköket. Perfekt för att hålla modet uppe i vandringsleden. Mycket energi! Förbered genom att blanda ägg, mjölk och kanel i tätt kärl. Du behöver nåt att kavla med, t.ex. vattenflaska eller termos.


Ingredienser

  • 4 skivor vitt toastbröd
  • 1 banan
  • 2 påsar nötkröm
  • Kokosolja till stekning
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • Nypa kanel

Gör så här

Vispa ihop mjölk, ägg och kanel, med fördel hemma. I originalreceptet skär man bort kanterna, men jag tycker det är slöseri. Kavla med full kraft, så blir hela skivan platt.

Bred på nötcremeen på de tillplattade brödskivorna. Skär bananen i tunna strimlor, passande brödlängd och fördela bananen på brödskivorna.

Rulla ihop dem hyfsat tight och doppa i smeten precis innan du steker kokosoljan. Börja med skarven nedåt. Stek hela rullen runt om. Låt svalna lite och ät med händerna.