Jordnötssås
Mammas gamla recept!
Ingredienser
- 2 msk olja
- 3 vitlöksklyftor
- ca 2 msk röd currypasta
- ca 2 dl kokosmjölk, plus lite till
- 3 dl plus lite till, hönsbuljong (t.ex. vatten + fond eller tärning)
- 1 tsk salt
- 1 msk socker
- 1 msk citronsaft
- 1,5 dl rostade finhackade jordnötter (kör i mixer)
- ca 5 msk jordnötssmör
- 4 msk ströbröd
Gör så här
Finhacka vitlöksklyftorna. Fräs dem mjuka i olja utan att bryna dem.
Rör ut currypastan i kokosmjölken och buljongen och häll i pannan tillsammans med vitlöken. Koka upp under omrörning och smaksätt med salt, socker och citronsaft. Låt sjuda i 1-2 minuter och rör i de rostade och mycket finhackade jordnötterna och jordnötssmör och ströbröd. Koka upp igen och smaka av. Späd med mer buljong och/eller kokosmjölk tills nöjd.
Perfekt till kycklingspett eller röda linsbiffar!