Baconinlindad fisk med touch av Bearnaise. Jag rullade små spättafiléer, men det funkar lika bra med torskrygg eller nåt.
Ingredienser
- Små plattfiskfiléer (eller torskrygg)
- 1 pkt bacon
- 2 vitlök
- 1 tsk sambal oelek
- Ca 2 msk dragon (mycket ska de vara)
- 100 g smör
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 rödlök
- Salt&peppar
- Potatismos-grejer
Gör så här
Finhacka rödlöken, vitlöken. Lägg vitlök och hälften av den hackade rödlöken tillsammans med smör och sambal i en ugnsform. In i ugnen, som du nu sätter på 200 grader. När smöret nätt och jämnt smält, tag ut formen och tillsätt dragon, salt, peppar och vitvinsvinäger. Rör om och låt dra.
![](https://static.wixstatic.com/media/958c95_6e2431a6a6a445f389325da4a3099018~mv2.jpg/v1/fill/w_450,h_338,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/958c95_6e2431a6a6a445f389325da4a3099018~mv2.jpg)
Gör potatismos.
Rulla fiskfiléerna och linda bacon runt. Lägg fiskknytena i ugnsformen i smörskyet. Toppa med resterande rödlök. Hacka eventuellt överbliven bacon och lägg i skyn.
Tillaga i ugn ca 20 min tills fisken är färdig. Glöm inte ösa sky över fisken minst ett par gånger under tiden.