Vardagsmat Vegetariskt

Halloumi- och morotsbiffar

Vegetariska biffar gjorda på halloumi och morötter. Servera med äppel-tzatsiki eller sötsur chillisås tillsammans med valfria kolhydrater som pasta, ris eller bulgur. Accepteras av många barn.


Ingredienser 4 små portioner

  • 200 g halloumi (hel bit, ej skivad helst, svårt att riva då)
  • 300 g morötter (behöver ej skalas)
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1 dl dlströbröd
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 krmsalt
  • olivolja, till stekning

Tzasiki

  • 1 äpple
  • 3 dlyoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar
  • (ev. sötsur chilisås)

Tillaga bulguren/ris/pasta enligt anvisningen på förpackningen. Riv halloumi och morötter grovt. Pressa ur lite av morotssaften med händerna. Hacka lök. Blanda med ägg, ströbröd, oregano, peppar och salt till en smet.

Forma smeten till 12 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna till fin färg på båda sidor. (Testa eventuellt 200 grader i ugn på långpanna).

Riv äpplet grovt och blanda med yoghurt och vitlök, smaka av med salt och peppar.

Servera med dina tillbehör, ris/pasta/bulgur.