Bageri Dessert

Semmel-pizza (fastlagsbulle-pizza)

Jag som inte är tokig i grädde eller stora torra bullar, ÄLSKAR denna! Görs av enkel pizzadeg med lite extra socker i degen. Man kan skär upp precis så stor eller liten bit man önskar.


Ingredienser

  • Börja med en sats pizzadeg (klicka här eller där), som adderas med upp till 1 dl socker för sötare bröd
  • 1 äggula
  • 200 g mandelmassa
  • 25g rumstempererat smör
  • 1 äggula
  • 0,5 dl strösocker (utöver det till degen alltså)
  • 1 äggvita
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 2 tsk nymortlade kardemummakärnor
  • 2 dl vispgrädde
  • Eventuellt 1 lime och vaniljpulver till grädden

Gör så här

Efter att pizzadegen är klar, sätt ugnen på 225 grader och lägg in plåten i värmen.

Forma degen till lagom stora, ca 0,5 cm tjocka runda ”pizzor”. Låt jäsa en lite stund.

Vispa ihop äggulan med 1 msk vatten och pensla hela pizzan.

Riv mandelmassan grovt och vispa ihop med smör, socker och äggvita. Bred ut på pizzan. Strö över mandel och kardemumma. Grädda ca 10 minuter och låt svalna något.

Blanda limecest och vaniljpulver med grädden och vispa till önska konsistens.

Klicka på grädde eller låt gästerna ta själva efter behag.