Fågel Vardagsmat

Stekt kycklinglever med krämig risoni och Parmiggiano Reggiano

Kycklinglever är gott! Stek dem gärna lite frasiga med panering och mycket svartpeppar.

Den här rätten går mycket snabbt att göra och känns ändå lyxig, på italienskt vis.

Och glöm inte tina levern i god tid och att det stänker fett när du steker kycklinglever.


Ingredienser

  • 200 g risonipasta
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt & peppar
  • Parmigiano Reggiano eller Grana Padano
  • 250 g kycklinglever, t.ex. fryst
  • Mjöl och ströbröd till panering
  • lite olja och smör till stekning
  • 1 schalottenlök
  • Färsk eller torkad timjan

Gör så här

(Tina kycklinglever och låt rinna av)

Mät upp 200 g risoni och koka den 9-10 minuter. Spola av i kallt vatten och blanda över lite olivolja. Låt stå åt sidan.

Krydda kycklinglevern med salt och rejält med svartpeppar. Panera dem i mjöl och ströbröd, vänd ordentligt! Sätt på ett stekjärn på medelhög värme och förberedd stekning av kycklinglever, samtidigt som du påbörjar pastasåsen enligt nedan:

Finhacka schalottenlöken och vitlök och låt svettas i olivolja. Koka upp buljong, vin, grädde tillsammans med svettlöken. Sjud ett par minuter och smaka av med salt och peppar. Lägg pastan i såsen och blanda lite försiktigt. Riv gärna ner lite parmesan redan här:) Håll pastan varm.

Stek kycklinglevern i olivolja och smör om du inte redan gjort det.

Servera med riven parmesan och garnera med timjan.

Vintips: Rödfruktigt vin med måttlig strävhet. Gärna från norra Italien, t.ex. Campofiorin, nr 5123, eller det lite dyrare Barolo Campofiorin.